menusearch
sohacompany.com

ایزو چیست ؟

۱۳۹۴/۹/۲۳ دوشنبه
(0)
(0)
ایزو چیست ؟
ایزو چیست ؟

سازمان بین المللی استانداردسازی (به انگلیسی: The International Organization for Standardization) (به فرانسوی: Organisation internationale de normalisation) که معمولاً به نام ایزو (به انگلیسی: ISO) شناخته میشود، مؤسسه بینالمللی تعیین استاندارد متشکل از نمایندگان موسسات استانداردسازی ملی است. این سازمان غیردولتی در سطح وسیع به وضع استانداردهای کلی و جزئی برای هماهنگ کردن استانداردهای متفاوت جهانی میپردازد. در عمل ایزو به صورت یک کنسرسیوم با ارتباطات قوی با دولتها فعالیت میکند. این مؤسسه انواع استانداردهای تجاری و صنعتی جهانی را تعیین مینماید. مرکز ایزو در ژنو سویس قرار دارد.[1] ایزو کار رسمی خود را از تاریخ بیست و سوم فوریه1947 آغاز کرده است. این سازمان به ترویج جهانی استانداردهای اقتصادی و صنعتی میپردازد تا مبادلات صنایع و فنون مختلف را در یک راستا هماهنگ کند.

سازمان بینالمللی استانداردسازی، باآنکه یک سازمان غیردولتی است، بهدلیل این که استانداردهای این مؤسسه تبدیل به قوانین میگردد از بیشتر سازمانهای غیردولتی قدرتمندتر است. امروزه نزدیک به 157 کشور در این سازمان به عضویت درآمدهاند که ایران نیز یکی از آنهاست.

لوگوهای سازمان در دو زبان، انگلیسی و فرانسوی، شامل حروف ISO (تلفظ میشود /ˈʌɪsəʊ/) است و معمولاً با این حروف به آن اشاره میگردد. با این وجود این حروف اختصار نام کامل آن در هیچیک از این دو زبان نیست. نام این مؤسسه از کلمه یونانی (ἴσος (isos به معنای برابری گرفته شده است. با توجه به اینکه مؤسس این سازمان متوجه گشت که حروف مخفف این سازمان در زبانهای مختلف با یکدیگر یکسان نیست ISO را به عنوان نام سازمان انتخاب نمود و خود این مطلب نشان دهنده هدف این سازمان یعنی برابری و استانداردسازی فرهنگهاست.[2]

اولین تشکیلات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با تصویب قانون اوزان و مقیاسها در سال 1304 خورشیدی مطرح میشود. بعدها در سال 1332 به لحاظ ضرورت تعیین ویژگیها و نظارت بر کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی، ایجاد تشکیلاتی رسمی مورد توجه قرار گرفت و هسته اولیه تشکیلات سازمانی مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به صورت ادارهای در اداره کل تجارت وقت شکل میگیرد. در سال 1339 با تصویب قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، مؤسسه کار خود را در چارچوب هدفها و مسئولیتهای تعیین شده آغاز میکند و در همان سال به عضویت سازمان بینالمللی استاندارد ISO درآمد. در سال 1987 کمیته فنی 176 سازمان بینالمللی استاندارد (ISO/TC 176) سری استاندارد ISO 9000 را به جهانیان ارائه نمود. هدف از تدوین این سری از استاندارد، به وجود آوردن الگویی بینالمللی برای پیادهسازی و استقرار سیستمهای مدیریت و تضمین کیفیت بود که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرار گرفت. سیستمهای مدیریت کیفیت به منظور ثبات سطح کیفیت تعریف شده و بهبود کیفیت از طریق اصلاح فرایندها در سازمان پیادهسازی میشود. الگوی اجرای این سری استاندارد برای بار چهارم در سال 2008 مورد بازبینی و ویرایش قرار گرفت. در ویرایش سال 2008 دیدگاه فرایند گرا همچنان مورد تأکید است. استاندارد مدیریت کیفیت با تکی بر اصول 8 گانه شکل گرفته است:

  • مشتری محوری
  • رهبری
  • مشارکت کارکنان
  • فرایند گرایی
  • سیستم گرایی
  • بهبود مستمر
  • تصمیم گیری بر پایه واقعیات
  • ارتباط متقابل سودمند با تأمین کنندگان

استاندارد ایزو 9001 برای هر سازمانی فارغ از نوع فعالیت و اندازه آنها قابل اجراست. گواهی نامه ISO 9001 نشان میدهد که سازمان سیستم مدیریت کیفیتی منطبق بر خواست و نیاز مشتری مستقر کرده است. یک سیستم با طراحی و اجرای خوب دارای فواید ذیل است:

. هدفمندی سیستم مدیریت کیفیت

. کنترل بهتر فرایندها

. افزایش بهرهوری

. کاهش هزینهها، ضایعات، مرجوعیها و بهبود اطمینان از محصول ایجاد چهارچوبی برای بهبود مستمر هر فرایند کنترل بهتر فرایندها

 

در راستای اخذ گواهینامه های ایزو، CE، HSE و ... شرکت مهندسین مشاور سها از بهترین و پیشتاز ترین شرکتهای فعال است و از اولین تماس تا اخذ گواهینامه در کنار شما خواهد بود.

 

جهت استفاده از خدمات ما در خصوص دریافت گواهینامه های ایزو در سراسر کشور و دریافت مشاوره رایگان، آگاهی از مراحل و روش کار و ... از طریق این لینک اقدام فرمایید.

 

 

اخذ ایزو، ایزو، مدرک ایزو، مدرک ایزو درکمترین زمان، گواهینامه ایزو ارزان، دریافت ایزو، شرایط دریافت ایزو، مراحل دریافت ایزو، استاندارد جهانی، استاندارد سازی، ایزو چیست؟، مراجع دریافت ایزو، گواهی نامه ایزو، گواهی نامه ایزو معتبر، استاندارد ایزو چیست؟، لیست استانداردهای ایزو ،گواهینامه ایزو، انواع ایزو، مشاور ایزو، صدور گواهی نامه ایزو دربهترین زمان ممکن، ISOچیست، گواهی نامهISO، مراحل صدور گواهینامه ISO،ISO  چیست، اخذ ISO، گواهینامه ISO باکمترین قیمت، گواهی نامه ISO، اخذ گواهینامه ISO در کمترین زمان، مراجع معتبر صدور گواهی نامه ISO، گواهینامه ISO برای شرکت در مناقصه، ایزو9001، ایزو14001، نشانCE اتحادیه اروپا، گواهینامهISO در اسرع وقت، کاربرد استانداردISO، ایزو چه کاربردی دارد، کاربردISO

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر